„Pentru Comisia Europeană, accesarea neautorizată și utilizarea ilegală a datelor personale ce aparțin utilizatorilor Facebook este inacceptabilă”, a declarat Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Executivului UE.
Deși inițial Cambridge Analytica a fost acuzată de sustragerea datelor a 50 de milioane de utilizatori Facebook, rețeaua de socializare online a recunoscut miercuri că în realitate numărul ar fi putut fi mult mai mare.
Firma Cambridge Analytica a utilizat date sustrase în 2014 din conturile Facebook pentru a stabili profilurile alegătorilor americani și a le trimite reclame politice personalizate. Aceeași companie de analize a fost implicată în campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit).
Săptămâna trecută, comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a cerut companiei Facebook să clarifice dacă utilizatorii europeni ai celei mai mari rețele de socializare online au fost afectați de sustragerea și utilizarea ilegală a datelor.
„Facebook trebuie să-și dezvolte răspunsul și să protejeze datele utilizatorilor europeni”, a declarat aceasta pe Twitter.
Guy Verhofstadt, negociatorul Parlamentului European pentru Brexit, a cerut din nou fondatorului companiei Facebook, Mark Zuckerberg, să se prezinte în fața Legislativului Uniunii Europene.